Meteen naar de inhoud

dit is studio Bauck

Baukje, ook wel Bauk. Leuk om kennis te maken!
Tekenen, schrijven, naaien, zingen en pianospelen. Ik ben vaak creatief bezig. 
Ineens werd het tijd om mijn studio een naam te geven. Studio Bauck. Met ck, de twee letters uit mijn achternaam die ik altijd moet spellen. Maar ook de c, omdat ik hou van haar ronde vorm en van het woordbeeld en de vorm van het woord Bauck. Ik ben klinisch linguïst, logopedist en docent Nederlands voor anderstaligen, vandaar mijn liefde voor klanken en taal. Ik schrijf veel, maar hou ook heel erg van tekenen, ontwerpen en digitaal design. 

teken het maar

In mijn studio teken en ontwerp ik vooral veel prints. De natuur als onderwerp is mijn favoriet. Insecten, vogels en vissen bestudeer ik tot op hun vleugels of schubben, om ze vervolgens met potlood en fineliner vast te leggen. Inspiratie doe ik op tijdens reizen naar verre oorden of juist dichterbij, tijdens een wandeling door stad of dorp. Ook bergen, natuurlandschappen of bijzondere gebouwen worden door mij veelvuldig in zwarte inkt omgezet. 


 

duurzaam drukwerk

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in mijn dagelijks leven, zo zijn de meeste spullen bij ons thuis tweedehands en hergebruik ik zoveel mogelijk. Als het even kan zijn de prints dan ook gedrukt op milieuvriendelijk papier. Verpakkingsmateriaal is vaak al eerder gebruikt en al helemaal bijzonder zijn de kaartjes die zijn gedrukt op groeipapier. Als je ze plant, groeien er wilde bloemen uit die zorgen voor blije bijtjes en blije mensen!